JouniM

Joululahja Suomelle

Tip tap - tip tap...

Piirileikit jouluna raikaa. Toisaalla räystäästä tippuu mustan joulun vesisateen pisarat.

Monelle Joulu on juhlan aikaa, yhdessäolon aikaa, levon aikaa. Aikaa keskellä uurastuksen ja työnteon. Monelle Joulu on kuusentuoksua ja kinkku pöydässä, kirmaavine lapsineen ja riemun kiljahduksineen.

Monelle Joulu on myös työpäivä; poliiseille, lääkäreille, sairaanhoitajille, omaishoitajille, taksikuskeille, palomiehille, tarjoilijoille, ravintolakokeille ja monelle muulle joiden työpanosta tarvitaan jotta me muut voisimme juhlia. Toivottavasti muistamme arvostaa myös heitä, pitämättä heitä itsestään selvyyksinä.

Monelle Joulu on myös ahdistava päivä, muistutus yksinäisyydestä, vähävaraisuudesta, työttömyydestä ja epätoivosta joka korostuu muiden juhliessa. Sinäkin saatat tuntea jonkun joka viettää Joulun yksin.

Tip tap - tip tap...

Moni on tänä vuonna ostanut Joululahjat läheisilleen, työtovereilleen, ystävilleen ja tutuille. Moni lahjavalinta on tänäkin vuonna tuonut Joulun valoa myös suomalaiselle työntekijälle, mutta yhä useampi muistaa toista suomalaista ostamalla lahjansa ulkomailta, netistä - helposti ja vaivattomasti.

Jokainen lahja jonka joku on ostanut toiselle lahjaksi, on tarina. Tarina heistä kahdesta, miehestä ja vaimosta, vanhemmasta ja lapsesta, ystävistä... Jokaiseen lahjaan liittyy arvostus lahjan saajaan ja myös luonnollisesta lahjan antajaan. Jokaiseen lahjaan voi liittyä myös muita merkityksiä, luontoarvoja, työpaikkoja, hyvinvointia kaikille. Jokainen lahja jonka tänä jouluna olet ostanut, tai tehnyt itse, kertoo sinun arvoistasi ja valinnoistasi. Jokaisella ostopäätökselläsi olet ollut rakentamassa tai tuhoamassa suomalaista hyvinvointia.

Jokainen ostopäätöksesi vaikuttaa siihen kuinka monella suomalaisella ensi Joulu ja tulevat, vietetään valoisissa merkeissä ja kuinka moni miettii miksi muilla on asiat paremmin.

Jokainen kulutuspäätös jonka teet, pitää sisällään viestin omista arvoistasi, jotka ovat sinulle tärkeitä.

Toivottavasti jokainen ostopäätös jonka olet tänä Jouluna tehnyt on tuonut sinulle ja läheisellesi iloa, ja kenties myös muille samassa maassa asuville, veroja maksaville tai tulonsiirtoja nauttiville. Toivottavasti ostopäätöksillämme vaikutamme siihen että ensivuonna ja tulevina voisimme maksaa ihmisille toimeentulon palkkana, eikä toimeentulotukena.

Mitä pienemmästä kaupasta ostat, sitä enemmän ostopäätöksesi työllistää, ja vielä kun lahjaksi päätyy kotimaisista materiaaleista suomalaisella työllä tehty tuote tai palvelu niin sitä pienemmäksi teet omaa veroprosenttiasi.

 

Hyvää Joulua ja oikein hyviä Uuden vuoden lupauksia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Jouko Koskinen

JM:
"Monelle Joulu on myös työpäivä; poliiseille, lääkäreille, sairaanhoitajille, omaishoitajille, taksikuskeille, palomiehille, tarjoilijoille, ravintolakokeille ja monelle muulle joiden työpanosta tarvitaan jotta me muut voisimme juhlia. Toivottavasti muistamme arvostaa myös heitä, pitämättä heitä itsestään selvyyksinä."

Nih . . . Rytminsiirtoyksikössä oli henkilökunta tänäänkin hommissa. Meitä häiriötekijöitä kolme kappaletta -- seura on ihan kivaa tuossa operaatiossa -- hapetus, narkoosi, tippa ja 200 joulen sähköisku. Kun oma pumppu paahtaa kahtasataa mutta veri ei riitä sittenkään varpaisiin eikä aivoihin saakka.

Vaiva on kuulemma yleistynyt - noin joka kymmenes yli kuuskympinen -- syyksi arvelimme porukalla liiallista miettimistä ja huolta unelmahöttöhallituksemme haahuilun mahdollisista seurauksista. Sukupuolijakauma 1/3 naisten eduksi - Norjalainen nais -kilpahiihtäjä oli talvella 3 viikkoa sairaalassa rytmihäiriön takia. Paineita?

Kiukkuiset miehet ei liene kaikkein helpoimpia potilaita. Saattaavat hyvinkin tietää että äijät on vihaisia itselleen -- kiukuttaa kun kroppa ei tottele . . .

Loppu hyvin kaikki hyvin!
Henkilokunnalle HYVÄT JOULUT ja kiitos kärsivällisyydestä!

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Niin se on, sairastuminen ei katso kalenteria.
Hyvä että kaikki on kuitenkin nyt ok.

Hyvät Joulut Sinullekin

Pekka Iiskonmaki

''Monelle Joulu on kuusentuoksua ja kinkku pöydässä, kirmaavine lapsineen ja riemun kiljahduksineen.''

Mitä muuta sen pitäisi olla?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Vietän älä osta mitään joulun.
Täällä Tampereella on monia jotka viettäisivät joulun yhdessä jonkun omaisen tai ystävän kanssa, mutta viettävät sen yksin, koska kaupungin liikennelaitos ei ole kyennyt järjestämään mitään muuta kyytiä jouluna kuin vainajien luo.
Varmaan löytyisi palvelubusseihin kuskeja, jotka mielellään olisivat jouluna töissä.
Hyvää Joulua!

Antti Jokinen

Ymmärrän joululahjojen oston, kun on lapsia, eli niin kauan, kun pukki käy. Aikuisten kesken lahjojen osto on mielestäni aina ollut hiukan tyhmää. Eiköhän osteta asioita silloin, kun niitä tarvitaan ei silloin, kun kalenteri näyttää tiettyä päivää.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Poikani tarvitsee yhden talvikerraston vuodessa.

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #11
Jouko Koskinen Vastaus kommenttiin #12

Talvikerrasto on kerrospukeutumisen yksi perusosa:
https://www.google.fi/search?q=kerrospukeutuminen&...

Alimmaksi ihoa vasten tulee kanavakudottu purjehduskerrasto, se siirtää mahdollisen kosteuden seuraavaan kerrokseen jonka lämmöneristyskyky valitaan ulkolämpötilan mukaan. Uloimmaksi tulee vesitiivis mutta hengittävä (esim. coretex) asu. Se on mainio myös kesähelteellä ilman tuota välikerrosta. Suojaa hyönteisten pistoilta ja on silkkivuorisena mukava ilman aluskerrastoakin.

Näin siis keskimmäinen kerros voidaan hyvin nimetä 'talvikerrastoksi'.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #12

Pitkät kalsarit + pitkähihainen aluspaita.

Toimituksen poiminnat