JouniM

Espanja ja abortti

Espanja on siis Hesarin mukaan koventamassa aborttilainsäädäntöään. Ikävää mutta lienee tosiasia.

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1387517848177?jako=8ecdb69feb0ab930f994d97c9b...

MEP Satu Hassi kumppaneineen olisi halunnut lisääntymisterveydelliset (mikä sanahirviö) asiat EU:n alaisuuteen jotta koko unionin alueella saataisiin harmonisoitu lainsäädäntö asiaa kohtaan.

MEP Eija-Riitta Korhola vastusti.

Nyt voitaneen kysyä kumman linja oli järkevänpi?

Mikäli koko unioini olisi harmonisoinut lainsäädännön niin olisiko pohjoismaisella armonormistolla ollut sijaa etelän suurien katolisten arvokonservatiivien kanssa painiessa.

Tällä hetkellähän abortti lienee suuressa osin Eurooppaa jopa vapaampi kuin Suomessa, mukaan lukien Espanja. Mutta mihin se suuntaa jatkossa?

Olisiko meidänkin pitänyt alistua arkaaisen uskonnon määrittelemän arvonormiston alle?

Reilu vastaus kiitos?

Jos MEP Hassi tämän sattumalta lukee niin erityisesti arvostaisin hänen vastaustaan.

Ja luonnollisesti kaikkia niitä blogisteja toivoisin kommentoimaan jotka niin kovasti puolsivat eurooppalaisen naisen oikeutta harmonisoituun eurooppalaiseen lisääntymisterveydelliseen lainsäädäntöön.

Ja lopuksi, pyritään pysymään asiassa eikä intouduta muuhun EU-kritiikkiin, kiitos.

ps.

Joulukevennyksenä on pakko kysyä ja antaa hieman liekaa abortin vastustajille. Miten olisikaan käynyt jos neitsyt Marian aikaan olisi myös tehty abortteja ;) Tai, no tehtiinhän niitä mutta hieman eri tavalla...

 

http://fi.wikipedia.org/wiki/Abortti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Aborttilainsäädännön siirtäminen liittovaltion päätettäväksi olisi askel kohti keskitetympää liittovaltiota. Vaikka nyt kyseessä oli vain raportin hyväksyminen, niin raportin pohjalta olisi volut myöhemmin laatia aborttidirektiivi hyvinkin nopsaan.
Itse tervehdin ilolla Espanjan lakimuutosta.

Veikko Penttinen

Soinin hengenheimolaiset pääsivät siellä pikkuisen jylläämään. Seuraavissa vaaleissa nämä reliikit tipahtavat taas historian roskatynnöriin, minne ne tietysti kuuluvatkin.

Ikävä vain että se historian roskatynnyri on niin täysi, ettei kansi mahdu kiini joten aina sieltä joku mustaakin mustempi örkki pääsee hillumaan ihmisten keskelle.

minnam ahonen

"Itse tervehdin ilolla Espanjan lakimuutosta."

Lain seurauksia on todennäköinen aborttiturismi Espanjasta liberaalimeihin maihin. Esimerkiksi nyt tiukan a-lain Puolasta käydään tekemässä abortteja Ukrainassa tai vaikkapa Tsekin tasavallassa.

Köyhimmillä naisilla ei tietenkään tähän ole varaa, vaan laittomat abortit riskeineen lisääntyvät heidän osaltaan.

minnam ahonen

Kysehän ei ollut lainsäädännön harmonisoinnista. Estrelan raportti on/oli täysin non-legislatiivinen= ei-lainsäädännöllinen.

Kyse oli pelkästä EU:n mielipiteen ilmaisusta so. kannanotosta ko. Estrelan raportista. resolution = kannanotto, päätöslauselma.

EU tehtailee kyllä jatkuvasti kannanottoja muun maailman ihmisoikeustilanteesta, mm. madame Korholan johdolla.

Käyttäjän amgs kuva

Oikeistokonservatiivinen puolue vallassa ja kirkon lobbaustyö tekivät tehtävänsä. Naisjärjestöjen ja yhteiskunnan eri osapuolten vastustuksesta huolimatta ollaan menossa 80- luvun lainsäädäntöön.

Toimituksen poiminnat